Recept pasta ovenschotel
Ingrediënten voor 4 personen
300 gram Penne pasta vezelrijk
1 Broccoli
1 Prei
1 Courgette
1 Ui
250 ml Tomatensaus
1 klein bakje Crème fraîche halfvol
1 bakje (150 gram) Voorgekookte kipreepjes
100 gram Geraspte kaas 30+
1 Bouillonblokje
Scheutje Olijfolie
4 teentjes Knoflook
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Naar smaak peper en zout
Benodigdheden
1x Snijmes
1x Snijplank
1x Knoflookpers
1x Roerlepel
1x Eetlepel
1x Hapjespan
1x Ovenschaal
1x Pan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta gaar in een pan met water en voeg hieraan het bouillonblokje toe. Snijd ondertussen alle groenten fijn in kleine stukjes en zet deze klaar. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg hieraan de groenten en de kipreepjes toe. Pers hier vervolgens de knoflook boven uit en bak het mee. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout. Wanneer het mengsel goed gebakken is voeg dan de tomatensaus en de crème fraîche toe. Voeg vervolgens ook hierbij de pasta toe en roer het geheel goed door. Verdeel vervolgens het mengsel over een ovenschaal. Roer nu voorzichtig de Italiaanse kruiden erdoorheen. Strooi als laatste de kaas eroverheen. Het geheel op 180 graden in de oven zetten gedurende ongeveer 20-30 minuten. Uw ovenschotel is klaar!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 494 kcal
Koolhydraten: 60 gram
Eiwitten: 29 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 12 gram
Leave a Reply