Pompoensoep recept – gezond in de herfst!
Pompoensoep is een echt herfstrecept. Dit recept voor gezonde pompoensoep is super gemakkelijk te maken en bevat weinig calorieën. Eet de pompoensoep met een vers afgebakken meergranen stokbroodje met bijvoorbeeld wat light roomkaas.
Deze pompoensoep kan gebruikt worden als voorgerecht maar met een meergranen stokbroodje ook goed als lunchgerecht.
Ingrediënten voor pompoensoep voor 4 personen
1 pompoen (van ongeveer 1 – 1,5 kilo)
2 teentjes knoflook
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 liter groenten bouillon (van een tablet)
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gedroogde tijm
Naar smaak peper en zout
Benodigdheden
Grote pan
Snijplank
Snijmes
Knoflookpers
Theelepel
Eetlepel
Staafmixer
Soepkommen
Voorbereiding
Snijd de pompoen in vier stukken en verwijder de schil en de zaadlijsten. Snijd de stukken pompoen vervolgens in blokjes. Snijd de uien in ringen en verwijder de schil van de teentjes knoflook en pers deze vervolgens uit.
Bereidingswijze
Verhit in een grote pan een eetlepel olijfolie en voeg hieraan de ui, knoflook, kerriepoeder en chilipoeder toe en bak kort aan. Voeg vervolgens de pompoen toe en bak dit gedurende 2-3 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon en de tijm toe en laat op een laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en mix het met een staafmixer tot een gladde soep.
* variatietip: voeg een beetje verse bieslook of peterselie en wat light roomkaas toe aan de pompoensoep!
Leave a Reply