Asperge recept met pasta en Broccoli
Ze zijn er weer, de asperges! Veel mensen eten deze met ham, ei en een aspergesausje. Heerlijk om ze zo te eten maar er zijn ook nog talloze andere manieren om het ´witte goud´ te eten. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke soep van. Omdat het romige aspergesausje veel calorieën bevat hebben wij een heerlijk asperge recept voor magere pasta met asperge en broccoli voor u. Asperges op een andere manier en toch erg lekker en gezond! Eet smakelijk!
Asperge recept – ingrediënten voor 4 personen
400 gram Witte asperges
400 gram Broccoli
1 bosje Bosui
300 gram Volkoren pasta penne
2 teentjes Knoflook
Paar blaadjes verse peterselie
2 eetlepels Olijfolie
150 gram Hamblokjes
4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
Naar smaak Peper en zout
Benodigdheden asperge recept
1x Dunschiller of aspergeschilmes
1x Schilmesje
1x Snijmes
1x Knoflookpers
3x Kookpan
1x Grote pan
1x Opscheplepel
4x Borden
4x Bestekset
2x Eetlepels
Bereidingswijze asperge recept
Schil de asperges dik en haal het uiteinde eraf, kook de asperges vervolgens in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ook de broccoli gaar in ongeveer 10 minuten. Kook de broccoli eventueel wat korter als u de broccoli iets knapperiger wilt hebben. Kook ook de pasta volgens de bereidingswijze aangegeven op de verpakking met wat tuinkruidenbouillon. Bak ondertussen in een koekenpan een klein scheutje olijfolie met de hamblokjes en uitgeperste knoflook kort aan. Giet de groenten en pasta af en gooi bij elkaar in een grote pan. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg ook de hamblokjes met de knoflook aan het geheel toe. Voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie toe en voeg naar smaak zout, peper en fijn gehakte peterselie toe. Meng het geheel goed door elkaar. Als het gerecht op smaak is schep dan op ieder bord evenveel op. Snijd vervolgens een paar bosuitjes fijn en strooi samen met een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas per bord over het gerecht heen en klaar is uw gerecht.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 395 kcal
Koolhydraten: 43,7 gram
Vet: 12 gram
Eiwit: 21 gram
Vezels: 12 gram
Leave a Reply