Recept komkommersoep en rosbief sandwich – zomers recept
In de zomer is het heerlijk om eens een keer te gaan picknicken op een mooie plek. Maar wat neem je nu mee als lunch? Dit heerlijke frisse komkommersoepje en rosbief sandwich zijn gemakkelijk van tevoren te bereiden en mee te nemen. Heerlijk voor op een zomerse dag en nog gezond en slank ook!
De recepten voor deze picknicklunch zijn gebaseerd op 4 personen
Recept: Rosbief Sandwich
Ingrediënten
4 sneetjes Meergranenbrood
2 theelepels Halvanaise
2 theelepels Groene pesto
4 plakjes Rosbief
1 klein zakje rucola
Naar smaak peper en zout
Bereidingswijze
Besmeer 2 sneetje brood met halvanaise en 2 sneetjes met pesto. Leg vervolgens op de sneetjes met pesto 2 plakjes rosbief en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Leg vervolgens bovenop de rosbief een aantal blaadjes rucola. Doe de sneetjes met halvanaise bovenop de belegde sneetjes en snijd de sandwiches vervolgens schuin doormidden, klaar is de heerlijke zomerse Sandwich.
Recept: Komkommersoepje
(uit de Allerhande)
Ingrediënten
2 Bosuitjes
1 Komkommer
1 Eetlepel olijfolie
1 Teen knoflook
1 Kippenbouillontablet
150 ml droge witte wijn
125 ml Demi crème fraîche
1 Takje munt
Naar smaak peper en zout
Benodigdheden
1x Snijplank
1x Snijmes
1x Soeppan
1x Soeplepel
1x Keukenmachine of staafmixer
1x Kruidenschaar
Bereidingswijze
Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en de komkommer (geschild) in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en voeg hierin de bosui toe. Pers vervolgens een teentje knoflook er bovenuit. Voeg daarna de komkommer, wijn, bouillontablet en een halve liter water toe. Breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten doorkoken met een deksel erop. Laat vervolgens afkoelen en zet daarna nog een uur in de koelkast.
Als het mengsel is afgekoeld de soep pureren met een staafmixer of keukenmachine. Vervolgens de demi crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout en munt.
Voedingswaarde per portie gehele lunch
Calorieën: 330 kcal
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 10 gram
Vetten: 20 gram
Leave a Reply