Stamppotten
Het is weer winter! Hét seizoen voor stamppotten. Die kun je natuurlijk met allerlei groenten maken. We zetten een aantal variaties op een rij.
Hoe maak je een stamppot?
Welke stamppot je ook maakt. Je begint met het schillen van aardappelen. Kook de aardappelen en de groente gaar. Bereidt het vlees.
De aardappelen en groenten gaan in één pan met wat boter, zout en peper naar smaak. Je stampt alles goed door elkaar en daar is je stamppot. Serveer deze met een kuiltje jus.
Stamppot variaties
Appels met spek of bloedworst, ook wel hete bliksem genoemd.
Appels, ananas, rode paprika, mais en kipfilet
Gekookte andijvie met een gehaktbal
Rauwe andijvie met stukjes kaas en spekjes. Of een losse gehaktbal.
Boerenkool met rookworst
Koolraap met een sudderlapje
Postelein met spek
Prei met belegen kaas en een gehaktbal
Raapstelen met spekjes
Rode kool met worst of een gehaktbal
Snijbonen met worst
Spinaziebonen met spek en pijnboompitten
Sperziebonen met witte bonen en kip
Witlof met zalm, crème fraîche en dille
Wortelen met ui. Hutspot genoemdZuurkool met rookworst of spek
Leave a Reply