Recept zomerse pasta
In de zomer is het heerlijk om frisse gerechten te eten. Daarom vandaag een recept voor een heerlijke, frisse én gezonde zomerse pasta.
Zeer eenvoudig te bereiken en niet te zwaar op de maag. Heerlijk op een zomerse dag.
Ingrediënten zomerse pasta voor 4 personen
300 gram volkorenpasta
200 gram hamreepjes
4 vleestomaten
1 rode ui
1 citroen
400 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels Parmezaanse kaas
1 blokje tuinkruidenbouillon
Peper en zout naar smaak
Benodigdheden zomerse pasta
Kookpan
Snijplank
Snijmes
Koekenpan
4 borden
4 setjes bestek
Knoflookpers
Spatel
Roerlepel
Bereidingswijze zomerse pasta
Kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met een tuinkruiden bouillonblokje.
Snijd ondertussen de tomaten door de helft, verwijder het meeste vruchtvlees en snijd de tomaten in kleine blokjes. Snipper de rode ui en verwijder de stelen van de verse spinazie.
Giet de pasta af wanneer deze gaar gekookt is. Voeg een scheutje olijfolie en peper en zout toe en meng de pasta goed door elkaar. Fruit in een koekenpan met een scheutje olijfolie de geperste teentjes knoflook kort aan en voeg de spinazie toe en bak een half minuutje mee. Voeg vervolgens de pasta erbij en de tomaat, ui en hamreepjes. Schep het geheel goed om en haal de pan van het vuur. Voeg als laatste eventueel nog wat extra zout en peper toe voor de smaak én een beetje citroensap.
Verdeel de pasta over 4 borden en strooi een beetje Parmezaanse kaas over de borden heen. Klaar is uw lauwwarme frisse, zomerse pasta
Leave a Reply