Recept bloemkool roerbakschotel
Bloemkool is op dit moment volop verkrijgbaar. Met bloemkool kan goed gevarieerd worden, het is heerlijk op veel verschillende manieren! Hieronder vindt u van ons een recept voor een bloemkool roerbakschotel waaraan onder andere kerriepoeder is toegevoegd.
Kerrie vormt een heerlijke combinatie met bloemkool. Dit recept is zeer gemakkelijk te bereiden en kan ook goed vegetarisch. U kunt de bloemkool eten met gekookte aardappelen, aardappeltjes uit de oven óf zonder koolhydraten.
Recept bloemkool roerbakschotel – ingrediënten (voor 2 personen)
1 middelgrote bloemkool
1 gerookte kipfilet 150-200 gram
1 theelepel kerriepoeder
Scheutje olijfolie
1 teentje knoflook
2 tomaten
Naar smaak peper en zout
Recept bloemkool roerbakschotel – benodigdheden
1 kookpan
1 grote koekenpan of hapjespan
2 snijplanken
2 scherpe snijmessen
1 knoflookpers
1 theelepel
1 kommetje
2 borden
2 setjes bestek
Recept bloemkool roerbakschotel – bereidingswijze
Snij de bloemkool in roosjes en kook deze kort (ongeveer 5 minuten). Snijd de tomaten door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten vervolgens in kleine blokjes. Snijd de gerookte kipfilet ook in kleine blokjes. Meng in een kommetje een scheutje olijfolie met de kerriepoeder en pers hier een teentje knoflook in uit. Voeg naar smaak, eventueel, een beetje peper en zout toe. Meng het geheel tot een glad mengsel. Giet de bloemkool af. Zet een grote koekenpan of hapjespan op het vuur en Voeg tegelijkertijd de bloemkool, tomatenblokjes en kipfilet toe en meng het olijfolie-kruiden mengsel erdoorheen. Bak het geheel zo’n 5 minuten lang en klaar is uw heerlijke bloemkool roerbakschotel.
Eet smakelijk!
Leave a Reply