Afvallen met het Garcinia cambogia extract
We hadden in het item ”Afvallen met het Piper Nigrum Extract” al gesproken over onze nieuwe reeks items over stoffen die een gezond leven bevorderen. We gaan hier het Garcinia cambogia extract behandelen
Het Garcinia cambogia extract wordt gewonnen uit een citrusvrucht welke wordt gekweekt in Zuid-India en Afrika. De schil wordt gebruikt in de Indiase keuken als ingrediënt. Familie van deze citrusvrucht zijn sinaasappelen en citroenen.
De werkzame ingrediënten van deze vrucht komt uit het citroenzuur; Hydroxycitroenzuur (HCA) genaamd. Het extract komt tot stand door delen van de vrucht op te lossen in water of alcohol. Na het verdampen blijft het poeder van de vrucht over. Dit poeder heeft een grotere werkzaamheid dan de vrucht zelf. Er is ontdekt dat het Hydroxycitroenzuur het enzym ATP-citraat-lyase afremt, welke verantwoordelijk is voor de omzet van vet in de lever. Omdat er minder vet aangemaakt wordt kan er ook minder vet worden opgeslagen in de cellen van het lichaam.
Het afremmen van het enzyme ATP-citraat-lyase is het meest doeltreffend als er veel koolhydraten in de voeding zitten. Koolhydraten komen het meest voor in aardappelen, zetmeel, rijst, brood, roggebrood, broodvervangers, graanproducten, pasta en suiker. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet in suiker. Dit wordt door het lichaam omgezet in energie. Een gedeelte van deze energie wordt gebruikt voor de werking van de essentiële organen in het lichaam zoals de longen, het hart en de nieren. Als de rest van deze energie niet gebruikt wordt door beweging zet het lichaam dit om in vetten. Het Hydroxycitroenzuur voorkomt deze omzetting. Hierdoor helpt het mensen om vet te verliezen.
Leave a Reply