Eat good. Feel good.

Gezond eten, dat willen we toch allemaal?
Vandaag wat heerlijke recepten om de dag mee door te komen.

Gezond ontbijt:
Groene smoothiebowl (2personen)

Ingrediënten:
– 2 bananen
– 1 eetrijpe avocado
– 100 g spinazie
– 1 tl gemberpoeder
– 250 g magere kwark
– ½ eetrijpe mango
– 2 el chiazaad
– 2 el ongezouten cashewnoten

Snijd de bananen in plakjes, verpak in verhoudfolie en leg het 1 nachtje in de vriezer. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado samen met de banaan, spinazie, gemberpoeder en de kwark in een blender en verdeel daarna over de kommen.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verveel de mango, chiazaad en de cashewnoten ook over de kommen.

Gezonde lunch:
Geroosterde pompoensoep (4personen)

Ingrediënten:
– 2 middelgrote uien
– 2 tenen knoflook
– 800 g koelverse pompoenblokjes
– 1 ½ tl baharat
– 1 liter water
– 1 kippenbouillontablet
– 2 volkoren crackers

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de uien in kwarten. Verdeel samen met de ongepelde tenen knoflook en de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de baharat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Breng ondertussen in een soeppan het water aan de kook. Los het tablet daarin op.
Neem de ui, knoflook en pompoen uit de oven en verwijder de schil van de knoflook. Voeg de ui, knoflook en pompoen toe aan de bouillon en pureer het met een staafmixer tot een gladde massa.

Verwarm eventueel kort. Verdeel daarna de soep over 4 kommen. Serveer met 2 volkoren crackers.

Gezond hoofdgerecht:
Pasta met saus van groene groenten (2personen)

Ingrediënten:
– 150 g volkoren spaghetti
– 150 g diepvries tuinerwten
– ½ courgette
– ½ teen knoflook
– 8 g verse peterselie
– 2 el olijfolie
– 50 g zuivelspread naturel
– 30 g geraspte kaas 30+
– ½ el geroosterde pijnboompitten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de helft van de erwten toe. Giet de pasta en de erwten samen af.
Snijd de courgette in blokjes.  Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min ontdooien.
Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta met erwten over de borden en schenk de groene groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.

Gezond tussendoortje:
Truffels van rauwe cacao, cranberry en pecannoten (16stuks) Ingrediënten:
– 20 dadels zonder pit
– 2 el gedroogde cranberry’s
– 4 el rauwe cacaopoeder
– 2 el lijnzaadolie
– 2 el ongebrande pecannoten
– 1 tl gemalen kaneel

Maal de dadels en cranberry’s 1 minuut in de keukenmachine tot er een bal onstaat. Voeg de cacaopoeder, olie, pecannoten en kaneel toe aan het mengsel. Maal nogmaals 30 seconde.
Rol balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Strooi de cacaopoeder op een bord. Rol de truffels door de cacaopoeder zodat ze rondom bedekt zijn en serveer ze daarna direct.

Eetsmakelijk!

https://gezondbezigzijn.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *