Recept pittige pompoensoep
Het is weer herfst. Dat betekend dat we klaar zijn voor een lekkere herfstachtige pompoensoep.
Pompoen goed voor je gezondheid
Pompoenen zijn rijk aan de vitamines en mineralen die je algehele immuunsysteem helpt verbeteren, je huid helpen herstellen en darmwormen en –parasieten helpen bestrijden.
Pectine: helpt bij gewichtsverlies door het verlagen van het cholesterolgehalte en glucosegehalte.
IJzer: belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen.
Kalium: voor het regelen van je vochtbalans en bloeddrukverlagend.
Vitamine C: tegen verkoudheid en griep.
Bétacaroteen (de oranje stof): om het risico op kanker te verminderen.
Vitamine A: voor het verbeteren van je gezichtsvermogen.
Hoe schil je een pompoen?
De hele pompoen is eetbaar. Zelfs de schil, bladeren, bloem en zaadjes kun je eten. Toch wordt de pompoen voor veel recepten uitgehold.
- Maak de pompoen aan de bovenkant open met een geribbeld mes.
- Snij de pompoen doormidden.
- Schraap met een lepel de pitten en zaadlijsten eruit.
- Snij de schil weg met een mes of dunschiller.
- Snij de pompoen in plakken en vervolgens in blokjes.
Tip: De pitjes kun je afspoelen, laten drogen en pellen. Deze zijn heerlijk door de yoghurt.
Ingrediënten voor een pittige pompoensoep:
1 pompoen (400 gram), 1 liter water, 1 kleine ui, 4 takjes koriander, 2 theelepels kerriepoeder, 1 eetlepel olie, 0,5-1 gedroogd pepertje, 2,5 dl bouillon.
Bereiding:
- Schil de pompoen en snij hem in kleine blokjes.
- Kook 1 liter water.
- Snij de uit, knoflook, koriander en fruit deze in de olie en het kerriepoeder in een soeppan.
- Voeg de pompoen toe, laat 2 minuten koken.
- Voeg het water, het verkruimelde pepertje en de bouillon toe. En laat 15 minuten koken.
- Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer.
- Breng de soep weer tegen de kook.
- Serveer de soep met een klein takje koriander
Leave a Reply