Shepherd’s salade – recept
In de zomer, wanneer het erg warm is, gaat een stevige warme maaltijd er meestal niet echt goed in. Een heerlijke, frisse salade is dan een goed alternatief voor de lunch of de avondmaaltijd.
Een Shepherd’s salade is een echte klassieker en wordt o.a. in Turkije veel gegeten. Deze super eenvoudig te maken salade is heerlijk op zomerse dagen. Eet smakelijk!
Ingrediënten Shepherd’s salade voor 2 personen
1 komkommer
2 grote tomaten
50 gram fetakaas
1 paprika
1 kleine rode ui
1 bosui
klein handje verse munt en peterselie
½ citroen
1-2 eetlepels olijfolie
Naar smaak peper en zout
Benodigdheden Shepherd’s salade
Grote schaal
2 borden
2 setjes bestek
2 snijplanken
2 snijmessen
kruidenschaar of mes
Bereidingswijze Shepherd’s salade
Verwijder de zaadjes uit de komkommer, tomaat en paprika. Snijd vervolgens de groenten in kleine blokjes. Snijd ook de rode ui en fetakaas in kleine blokjes en de bosui in kleine ringetjes. Meng alles goed door elkaar in een grote schaal. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en hak de verse kruiden fijn. Voeg de verse kruiden toe aan de salade en besprenkel met het sap van ongeveer een halve citroen (begin met iets minder) en 1-2 eetlepels olijfolie.
Klaar is uw heerlijke, frisse, zomerse salade! Eet smakelijk..
Leave a Reply