Recept Nasi met Quinoa

quinoaEerder heeft u op de pagina kunnen lezen dat Quinoa een zeer gezond alternatief is voor bijvoorbeeld aardappelen, rijst of pasta. Bovendien kan Quinoa ook gebruikt worden als ontbijtproduct of verwerkt worden in salades. Hieronder vindt u een voorbeeld van een recept waarin Quinoa gemakkelijk gebruikt kan worden. In dit recept wordt de rijst vervangen voor Quinoa.

Ingrediënten voor 2 personen
100 gram Quinoa
1 Bouillonblokje (tuinkruiden)
100 gram Hamreepjes
1 Ui
2 teentjes Knoflook
½ zakje Conimex nasi goreng kruiden
Scheutje Olijfolie
400 gram Wokgroenten
2 Bosuitjes
Naar smaak Peper en zout

Benodigdheden
1x Kookpan
2x Roerlepel
1x Spatel
1x Snijplank
1x Snijmesje
1x Knoflookpers
2x Bord
2x Bestekset

Bereidingswijze
Kook de Quinoa in ongeveer 12 minuten gaar in 300 ml water en voeg hierbij het bouillonblokje toe. Roer de Quinoa na 6 minuten even door. De helft van het water is dan al opgenomen uit de Quinoa. Na 12 minuten is het meeste water opgenomen door de Quinoa en ziet u als het goed is de kiempjes los komen van de korrels. Snijd tijdens het koken alvast de ui in kleine stukjes en verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak in de koekenpan de hamreepjes, ui aan en pers hierboven de 2 teentjes knoflook uit.  Voeg vervolgens de kruiden toe en bak de roerbakgroenten mee tot deze gaar zijn. Giet tussendoor de Quinoa af als deze klaar is en er nog vocht in de pan zit. Voeg de Quinoa bij de groenten met kruiden en roer het geheel goed om. Maak het geheel op smaak met zout en peper. Snijd als laatste de bosui fijn en strooi over het gerecht heen. Klaar is uw Quinoa nasi! Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie
Calorieën: 375 kcal
Koolhydraten: 46,5 gram
Eiwitten: 10,4 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 6,7 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *