Huidkanker door de zon – steeds vaker het geval

Steeds meer mensen krijgen te maken met huidkanker. In de afgelopen 10 jaar is het aantal mensen met melanoom (kwaadaardige huidkanker) gestegen met de helft. Volgens artsen is een oorzaak voor deze stijging te vinden in het feit dat we veel vaker en langer in de zon zitten.

Ieder jaar sterven er gemiddeld 800 mensen aan een melanoom. Melanoom is een vorm van huidkanker die erg snel uitzaait. Naast oudere mensen worden ook steeds vaker jonge mensen getroffen door huidkanker.

Momenteel wordt er veel gewaarschuwd voor huidkanker. Erg belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te treffen om te voorkomen dat u huidkanker krijgt.

Belangrijk is om verstandig te zonnen. Zo is het belangrijk om de huid te beschermen met kleding en/of een zonnehoed. Ook goed insmeren is erg belangrijk. Neem een hoge beschermingsfactor voor goede bescherming en smeer meerdere malen per dag in. Zorg ervoor dat u niet te lang in de zon zit of ligt.

De UV-straling van de zon is tussen 11:00 en 15:00 het sterkste. Probeer tussen deze tijd niet teveel in de zon te zitten.

Moedervlekken zijn ook een waarschuwingsfactor voor huidkanker. Houdt goed in de gaten of bestaande moedervlekken van kleur en/of grootte veranderen. Dit kan een teken zijn dat u huidkanker heeft. Ga daarom bij twijfel altijd langs uw arts voor de zekerheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *