Rollade recept – kerst tip!

Rollade-receptEen rollade is een gerecht dat goed past bij de feestdagen. Zowel varkensrollade als de kipvariant en runderrollade vallen in de categorie mager vlees. Een rollade is daarom een prima gerecht om te maken voor de kerstdagen zonder dat u daarbij flink wat calorieën naar binnen werkt. Het is echter wel belangrijk rekening te houden met de vulling. Een rollade kan op heel veel verschillende manieren gevuld worden en kan de vulling soms erg veel calorieën bevatten. In dit recept hebben wij gekozen voor een magere vulling.

 

Ingrediënten voor rollade voor 4 personen Recept-rollade-kerst

Rollade van 400 gram
4 eetlepels roomkaas light
4 eetlepels tomaten tapenade
1 sjalot
Zout en peper
Olijfolie
Olijfolie knoflookaroma
Vloeibare dieetmargarine

Benodigdheden
Koekenpan
Ovenvaste braadpan
Snijplank
Snijmes 2x
Oven
Bord
Eetlepel 2x
Vleesthermometer

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snijd de sjalot in fijne blokjes.

Bereidingswijze
Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de sjalot blokjes kort totdat deze glazig zien, laat vervolgens op een bord afkoelen. Verwijder het netje en snijd de rollade in het midden in de lengte in zodat je het vlees kunt uitklappen tot een grote lap. Verdeel de roomkaas light en tomaten tapenade over het vlees en verdeel ook de sjalot erover. Breng op smaak met zout en peper.

Rol de lap vlees  weer op en doe het netje er weer omheen. Breng de buitenkant van de rollade op smaak met olijfolie (knoflookaroma) en peper en zout. Verhit in een ovenvaste braadpan een beetje vloeibare dieetmargarine en bak de rollade om en om goudbruin. Zet vervolgens de hele braadpan in de oven en steek een vleesthermometer in het midden van de rollade. Laat ongeveer een uur in de oven garen totdat een kerntemperatuur van 65-70 graden Celsius op de vleesthermometer te lezen is.

Snijd de rollade in 8 gelijke plakken en serveer 2 plakken per persoon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *