Recept taaitaai zonder suiker

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekend dat de winkels weer vol liggen met lekkers, speculaas, pepernoten, banket, chocoladeletters en natuurlijk taaitaai. Deze lekkernijen bevatten veel suiker en zijn dus niet zo gezond. Maar taaitaai maak je ook heel gemakkelijk zelf, en zonder suiker.

Ingrediënten

  • Bloem 250 gram
  • Bakpoeder 0,5 tl
  • Speculaaskruiden 2 tl
  • Speculaaskruiden 2 tl
  • Anijspoeder 1 tl
  • Honing 100 gram
  • Appelstroop 1 el
  • Zout
  • Water 3 el
  • Bakpapier

Zeef de bloem en meng het zout, speculaaskruiden, anijspoeder en bakpoeder er door heen. Verwarm de honing. Voeg de honing appelstroop en water toe. Kneed het deeg tot het stevig is. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol ondertussen het deeg uit en snij vormpjes van ongeveer 1 cm dik. Leg de figuurtjes op de bakplaat en bak deze in 15 minuten gaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *