Recept Pangafilet met Krieltjes en Wokgroenten

PangaaaBent u ook toe aan een lekkere maar gezonde maaltijd met niet zoveel calorieën? Geniet dan van dit heerlijke en makkelijk te bereiden recept boordevol vitamines en mineralen. Goed als u weer eens een ‘balansdag’ in moet lassen.

Ingrediënten voor 2 personen
240 gram (2 moten) Pangafilet
200 gram Krieltjes
400 gram Roerbakgroenten
2 teentjes Knoflook
2 Bosuitjes
Naar smaak Italiaanse kruiden
1 eetlepel Olijfolie
Naar smaak Peper en zout

Benodigdheden
1x Oven
1x Ovenschaal
1x Knoflookpers
1x Wokpan
1x Spatel
1x Snijplank
1x Snijmes
2x Bord
2x Setjes bestek

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi peper en zout op de pangafilets en leg ze vervolgens in een oven schaal. Besprenkel de pangafilets met een beetje olijfolie. Strooi vervolgens Italiaanse kruiden over de pangafilets en knijp er een teentje knoflook bovenuit. Doe de ovenschaal met de pangafilets gedurende 20-25 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Doe vervolgens een sheutje olijfolie in een wokpan en voeg hieraan de krieltjes toe met peper, zout en een teentje knoflook. Bak de krieltjes gedurende 5-10 minuten totdat deze bijna gaar zijn. Voeg vervolgens de wokgroenten toe en bak het geheel nog zo’n 5 minuten mee. Als alles gaar is haalt u de vis uit de oven en serveert op een bord. Voeg daarnaast de krieltjes met wokgroenten toe op het bord. Snijd als laatste de bosuitjes fijn en sprenkel over het gerecht heen. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie
Calorieën: 310 kcal
Koolhydraten: 26,3 gram
Eiwitten: 28 gram
Vetten 15,8 gram
Vezels: 7,3 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *