Recept Ei Muffin

Recept-ei-muffinEen hartige muffin wordt steeds vaker gemaakt. Het leuke is dat je deze net als de zoete variant in veel verschillende variaties kunt maken.

Wij kiezen voor de ei muffin met groente. Zowel vegetarisch als koolhydraat arm én weinig calorieën dus goed voor de lijn!

Een ei muffin is super gemakkelijk en snel te bereiden en doet het goed als voorgerechtje, bij de lunch of als hapje.

Ingrediënten voor 6 ei muffins
5 eieren
Scheutje magere melk
Handvol verse spinazie
1 tomaat
1 rode ui (klein)
3 champignons
Handje verse bieslook + eventueel andere verse kruiden naar keuze
Scheutje olijfolie
Naar smaak peper en zout

Benodigdheden
Muffin vorm
Beslagkom
Garde
Snijplank
Snijmes
Oven
Kwastje
Kruidenschaar (optioneel)
Koekenpan
Spatel

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet de muffin vormpjes in met een beetje olijfolie. Snijdt de groente in kleine stukjes. Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie op hoog vuur en bak de groente kort aan, ongeveer 3 minuten.  Klop de eieren ondertussen met melk luchtig en voeg de verse kruiden toe en peper en zout.

Verdeel de groenten over de muffin vormpjes en schenk daarna het eimengsel in de muffin vormpjes tot aan de rand. Zet de muffin vorm gedurende 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de ei muffins mooi gerezen en goudbruin zijn dan zijn ze klaar. Zet de deur van de oven op een kiertje en laat de ei muffins even afkoelen, zo storten ze niet in.

Wanneer de ei muffins een beetje zijn afgekoeld zijn ze klaar op op te eten. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *