Recept Boeren Omelet op een Meergranen Pistolet

Een heerlijk lunchgerecht, net even anders dan een gewoon gebakken of gekookt ei. Het gerecht is vezelrijk doordat u kiest voor meergranenbrood en omdat er veel groenten verwerkt zitten in het gerecht. Ideaal voor als u normaal gesproken niet zo van groenten houdt of niet aan uw dagelijkse behoefte aan groenten komt! Op deze manier krijgt u toch weer wat extra vitaminen, mineralen en eggvezels binnen!

Ingrediënten voor 2 personen
2 Meergranen pistolets
2 Eieren
Handje champignons
Handje Snoeptomaatjes
1 kleine Rode ui
1 kleine Paprika
2 plakken Ham
1 theelepel Tuinkruidenbouillon
Scheutje magere melk
Scheutje Olijfolie
Naar smaak peper en zout

Benodigdheden
1x Koekenpan
1x Garde
1x Snijmes
1x Broodmes
1x Spatel
1x Theelepel
1x Snijplank
1x Mengkom
2x Bord

Bereidingswijze
Bak als eerste in een koekenpan de plakken ham op en let dit vervolgens aan de kant. Als u de ham niet gebakken wil dan slaat u deze stap over.
Snijd vervolgens de groenten in fijne stukjes. Verwarm in een koekenpan een klein beetje olijfolie en bak hierin de stukjes champignon en paprika aan. Voeg als laatste nog even de uien en tomaatjes toe en bak deze even mee. Als het mengsel aangebakken is zet het vuur uit en laat even staan. Doe vervolgens de eieren in een kom en mix deze door elkaar met een garde. Voeg aan de eieren een scheutje melk en de tuinkruidenbouillon toe en mix het geheel door elkaar. Voeg aan het eimengsel nu ook de groenten toe en roer het geheel goed door elkaar. Verwarm vervolgens weer een scheutje olijfolie in een koekenpan en verdeel het eimengsel over de pan. Als het ei een beetje gaar wordt aan de bovenkant draai deze dan om. Leg nu de plakken ham er bovenop. Als het ei helemaal gaar is en mooi bruin is leg het ei dan op een groot bord en snijd deze door de helft. Snijd de pistolets open en doe op beide een helft van de Boeren Omelet! Uw gerecht is klaar! Eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout.

Tip: let op dat de tuinkruidenbouillon vrij zout van smaak is. Wellicht hoeft u dus geen extra zout toe te voegen. Probeer eerst het gerecht uit voordat u zout toevoegt.
Met soorten groenten kunt u zelf eindeloos variëren en het gerecht naar uw eigen smaak maken.

Voedingswaarde per portie
Calorieën: 282 kcal
Koolhydraten: 26 gram
Eiwitten: 15,6 gram
Vetten: 11,8 gram
Vezels: 4,2 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *