Recept aubergine salade

Recept-aubergine-saladeAubergine is misschien niet bij iedereen even bekend maar wel heel herkenbaar. De donkerpaarse kleur is goed opvallend. U zult hem vast wel eens zien hebben liggen in de supermarkt of bij de groenteboer.

Aubergine kan op veel verschillende manieren bereid worden en past goed bij zowel rijst, pasta als aardappelgerechten. Wist u dat er ook andere soorten/kleuren aubergines bestaan? Wij gaan aan de slag met de meest bekende paarse variant en maken hier een heerlijke lauw warme salade van!

Recept aubergine salade – Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines
2 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels hüttenkäse
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
Scheutje balsamico azijn
2 eetlepels verse peterselie
2 eetlepels verse koriander
Naar smaak peper en zout

Recept aubergine salade – Benodigdheden
Grillpan of Grill
Snijplank
Snijmes
Grote platte schaal
Keukenpapier
Kruidenschaar of mes

Recept aubergine salade – Bereidingswijze
Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ongeveer 1cm dik. Bestrooi de aubergines met zout en laat vervolgens op keukenpapier 20-30 minuten uitlekken. Rooster vervolgens de pijnboompitten bruin.

Smeer alle plakken aubergine in met een opengesneden teentje knoflook, bestrijk vervolgens de plakken met olijfolie en strooi er peper naar smaak overheen.

Verhit een grill of grillpan en grill de plakken aubergine in ongeveer 4 minuten, 2 minuten per kant gaar. Verdeel de plakken over een grote platte schaal en strooi hierover heen de hüttenkäse, pijnboompitten en de verse kruiden! Sprenkel als laatste nog een beetje balsamico azijn over de schaal met aubergine heen en eventueel nog wat zout en peper naar smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *