Heerlijk onbeperkt eten in all you can eat restaurants, niet goed voor de lijn!

Untitled-1Steeds meer restaurants komen met het concept: all you can eat. Voor een vaste prijs kun je onbeperkt eten bestellen. Bekend zijn al wel de restaurants die bijvoorbeeld onbeperkt spareribs eten aanbieden of de restaurants met een groot lopend buffet. Tegenwoordig komen ook steeds meer a la carte restaurants met het all you can eat concept. Vaak in de vorm van kleine hapjes  in veel verschillende varianten. Zo besteld u bijvoorbeeld een klein soepje, een kleine garnalencocktail, een klein biefstukje en een klein bordje pasta.

Het idee is natuurlijk erg leuk, u kunt van alles een beetje eten en betaalt slechts 1 vast bedrag waarvoor u zoveel kunt eten als u wilt. Echter voor de lijn is eten in zo’n all you can eat restaurant niet zo’n goed idee. Bent u bezig met afvallen of wilt u juist niet verder aankomen kunt u deze restaurants beter vermijden of de volgende tips opvolgen.

1. Als u gaat eten in een restaurant met een buffet loopt u dan eerst een rondje om te zien wat er allemaal aangeboden wordt. Beslis daarna wat u echt graag zou willen eten en wat u wel kunt laten. Zo voorkomt u dat u uw bord vol schept met veel te veel eten.
2. Pak bij een buffet bewust een kleiner bord zo lijkt het meer en is uw bord ook daadwerkelijk eerder vol en zult u dus ook minder opscheppen.
3. Probeer een keuze te maken voor de gezondere gerechten en de gerechten met minder calorieën dit kan al heel wat calorieën schelen.
4. Probeer voor uzelf een limiet qua aantal gerechtjes te stellen, neem bijvoorbeeld niet iedere ronde een bord vol of 2 gerechtjes maar gewoon 1 gerechtje of een klein bord of een half bord.
5. Kauw goed op uw eten en eet rustig zo geeft het lichaam uiteindelijk signaal dat u vol zit. Luister hier ook naar en neem niet nog meer omdat het gratis is of omdat het zo lekker is.

Vindt u het moeilijk om de verleidingen te weerstaan? Ga dan gewoon  niet uit eten of ga naar een a la carte restaurant en bestel iets wat mager is, bijvoorbeeld een helder soepje vooraf en een stukje biefstuk of kip als hoofdgerecht. Ook dit scheelt heel wat calorieën.

Houdt u zelf rekening met wat u eet als u uit eten gaat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *