Griep verhelpen – Tips

Griep verhelpen tipsVeel mensen hebben er last van, al weken lang heerst er een ‘virus’ waardoor veel mensen verkouden zijn, hoesten en last hebben van de griep. Door een verminderde weerstand en slecht weer met regen en wind heb je zo een griepje te pakken. Maar wanneer spreek je nu eigenlijk van de griep? En nog belangrijker: wat kun je doen om de griep of een verkoudheid of hoest zo snel mogelijk te verhelpen? Wij geven je een aantal nuttige tips die zeker helpen!

Wanneer heb je de griep?
Een verkoudheid, met daarbij horende de hoest is niet hetzelfde als de griep. In het eerste geval voel je je gewoon niet zo lekker en in het tweede geval voel je je echt niet goed en blijf je vaak ook ziek thuis. Bij de griep horen dan ook andere symptomen dan bij een verkoudheid.

Symptomen verkoudheid
Bij een verkoudheid kun je voornamelijk last hebben van hoesten en een zere keel en daarnaast snotteren, niezen en een verstopte neus.

Symptomen griep
Er is sprake van griep wanneer iemand koorts heeft, dit is wanneer iemand lichaamswarmte een temperatuur heeft van 39 graden of meer. Hierbij kan de zere keel overgaan in ernstige keelpijn. Hoofdpijn en een warm, vol en bonzend hoofd is ook een veelvoorkomend symptoom van de griep.

Iemand met griep heeft het vaak koud maar kan toch veel zweten. Daarnaast is iemand met griep vaak vermoeid en heeft weinig eetlust.

Medicatie
Er bestaan tegenwoordig erg veel verschillende medicijnen die bijvoorbeeld keelpijn, hoest of verkoudheid kunnen bestrijden. Welk product het beste is dat is moeilijk te zeggen. Wanneer je dit soort producten wilt gebruiken kun je je het beste laten adviseren bij een apotheek of een drogist.

Let op: lees altijd goed de bijsluiter van dit soort producten, vaak kun je dit soort producten maar een aantal dagen achter elkaar gebruiken. Neusspray is een product dat door veel mensen veel te lang achter elkaar gebruikt wordt wat uiteindelijk kan uitlopen op een neusspray verslaving, met alle gevolgen van dien.

De griep verhelpen op natuurlijke wijze
Voor iedereen die liever geen medicatie gebruikt zijn er ook diverse natuurlijke manieren om de griep te verhelpen.

Rust
Rust is waarschijnlijk de belangrijkste, het lichaam heeft veel energie nodig om te herstellen, daarom is het belangrijk dat je zo min mogelijk energie verspilt aan andere dingen. Zorg er daarom voor dat je goed slaapt en geen intensieve dingen onderneemt.

Warm en vloeibaar voedsel
Omdat de eetlust vaak slecht is gedurende een griep periode maar er toch iets naar binnen moet komen is warm en vloeibaar voedsel vaak de oplossing. Dit is ook niet zo onprettig voor de keel. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld bouillon of soep.

Vitamines
Vitamines zijn erg belangrijk, vooral Vitamine C is belangrijk om de griep aan te pakken. Probeer daarom ook vitamines uit bijvoorbeeld fruit te halen.

Veel drinken
Veel drinken is ook van groot belang. Drink voornamelijk water en thee en vermijd gedurende een griep periode zuivel, koffie en alcohol.

Suikers
Doordat je weinig eet kan er ook een tekort aan suikers ontstaan. Probeer dit aan te vullen door bijvoorbeeld suiker in de thee te doen. Dit helpt o.a. tegen hoofdpijn.

Citroen
Citroensap kan ook hulp bieden bij het bestrijden van de griep. Doe een beetje sap in een glas water of door de thee.

Heb jij zelf nog een nuttige tip? Laat het ons weten in een reactie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *