Gezond recept Pasen – ei muffin

paastip2Het is alweer bijna Pasen en bij Pasen horen natuurlijk eieren en een Paas brunch. Tijdens de Paas brunch staat er meestal van alles op tafel. Heerlijk, maar staat er ook iets ‘gezonds’ tussen? Een gekookt eitje is natuurlijk altijd goed maar ook wel weer een beetje saai. Wil jij met Pasen iets lekkers én gezonds op tafel zetten? Lees dan snel ons recept voor ei muffins! Ei muffins zijn heerlijk, gezond, super gemakkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Een super gerecht dus voor de Paas brunch.

Onderstaand vindt je het recept voor een heerlijke frisse en calorie-arme en vegetarische versie van de ei muffin. Kijk bij de variatietips hoe je zelf de ei muffins naar je eigen smaak kunt maken.

Ingrediënten voor 12 ei muffins
7 eieren
Scheutje magere melk
2 handjes verse spinazie
12 kleine tomaatjes
Naar smaak: peper
1 flinke theelepel bouillonpoeder (tuinkruidensmaak)
Bakspray of boter

Variatietips:
1. Je kunt allerlei soorten groenten in de ei muffins doen. Zorg er wel voor dat als je bijvoorbeeld broccoli erdoor wilt doen, dat je deze eerst even kookt.
2. Een beetje geraspte kaas onderop/door de groenten of door het eimengsel geeft een extra lekkere smaak! Let op: dit betekent wel weer extra calorieën! Neem de 30+ kaas dan valt het mee. Je kunt ook de helft met en de helft zonder kaas doen.
3. Als extraatje kun je ham reepjes of kip reepjes toevoegen! Let op: ook al zijn deze vleessoorten calorie-arm, toch betekent het weer extra calorieën in je ei muffin.
4. Voor een neutralere smaak kun je in plaats van bouillonpoeder met tuinkruiden ook kiezen voor zout.
5. Voor wat extra smaak of een andere smaak kun je gedroogde Italiaanse kruiden, knoflookpoeder of andere verse kruiden toevoegen aan je muffin.

Benodigdheden ei muffins
Muffinvorm
Snijplank (groente)
Snijmes
Theelepel
Grote maatbeker
Garde of (staaf)mixer
Oven

Bereidingswijze ei muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffin vormpjes in.
Snijd de tomaatjes in 4 stukjes en verdeel deze over de muffin vormpjes. Snijd vervolgens de spinazie in reepjes en verdeel ook over de muffin vormpjes.
Breek de eieren in een maatbeker en voeg een flinke scheut magere melk toe. Voeg ook de bouillonpoeder en peper naar smaak toe en mix het geheel met een garde goed door elkaar tot een luchtig geheel. Dit kan eventueel ook met een (staaf)mixer. Schenk nu in ieder muffin vormpje wat van het eimengsel. Let op: giet ieder muffin vormpje ongeveer voor ¾ vol, dus niet helemaal tot de rand!
Vervolgens kan de muffin vorm voor ongeveer 20 minuten de oven in en klaar is je gezonde paas gerecht voor de Paas brunch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *