Gaat u iedere dag fit en met veel zin naar uw werk?

Het is erg belangrijk om het naar uw zin te hebben op uw werk. Wanneer u geniet van uw werk en u heeft leuke collega’s gaan de dagen vaak snel voorbij en heeft u zin om weer naar uw werk te gaan. Voor sommige mensen is dit niet het geval. Iedereen is wel eens een dag moe of heeft wel eens een dag geen zin om te werken maar er zijn mensen waar dit negatieve gevoel iedere dag aanwezig is.

In het ergste geval kan een burn-out ontstaan. Beter is om dit te voorkomen. Herkenbare signalen die kunnen duiden op een mogelijke burn-out zijn klachten van vermoeidheid, slechte weerstand, slaapproblemen, nergens zin in hebben en concentratieproblemen.

Wanneer u deze signalen herkent is het erg belangrijk hierover te praten en met deze klachten naar de huisarts of uw baas te gaan. Samen kan gezocht worden naar een oplossing om voor u bijvoorbeeld de werkdruk te verlichten of uw werk afwisselender of leuker te maken.

Om een burn-out te voorkomen zijn er ook nog een aantal tips waar u rekening mee kunt houden. Zo is het erg belangrijk om regelmatig even een korte pauze in te lassen tussen uw werk door. Verlaat regelmatig even uw werkplek, loop even naar een collega toe, haal iets te drinken, loop even naar de printer of het kopieërapparaat.

Probeer ook geordend te werken. Een net bureau en een duidelijke planning zorgen voor veel rust en ruimte in uw hoofd. Maak tenslotte  duidelijke afspraken met uw baas over uw werkzaamheden, zorg voor afwisseling, een werkdruk die u aan kunt en een fijne werkplek. Dit maakt het werken allemaal een stuk leuker en kan helpen om niet met een burn-out thuis te komen zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *