Blauwe bessen, gezond?

blueberries-1218467_1920Je hebt een bakje blauwe bessen gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar hoe gezond zijn deze mooie besjes nou eigenlijk? Blauwe bessen zitten vol anti-oxidanten en goede vitaminen. Vol goede voedingsstoffen maar bevat niet veel calorieën.

 

Goed voor hart en bloedvaten

Deze bessen bevatten anthocyaan dit is een stof die voor de blauwe kleur zorgt en heeft gezonde eigenschappen. Zij heeft een goede uitwerking op hart en bloedvaten. Vetophoping in de bloedvaten wordt verminderd. Dit zorgt voor een goede doorbloeding van de bloedvaten.

Anti-age fruit

De bessen staan ook bekend als een echt anti-verouderingsmiddel. Dit komt voornamelijk door de anti-oxidanten. Onder het fruit is de blauwe bes een van de toppers en er zijn maar weinig andere voedingsmiddelen die zo’n hoog gehalte aan anti-oxidanten bevatten. Behalve deze eigenschap bevorderd de blauwe best ook de collageen productie. Deze stof zorgt er voor dat je huid mooi soepel blijft en een jeugdige uitstraling behoudt.

Bewaren

Het is belangrijk om deze bessen op de juiste manier te bewaren en consumeren anders ben je de gezonde eigenschappen van de bes snel kwijt. Je kan ze het beste zo snel mogelijk consumeren na aankoop. Door ze lang te bewaren verminderen de gezonde eigenschappen. Je kan ze een dag of vijf in de koelkast bewaren.

Invriezen

Ook kan je er voor kiezen om de bessen meteen in te vriezen. De bessen zijn vooral verkrijgbaar in de zomermaanden. De gezonde eigenschappen gaan nauwelijks verloren als je ze invriest. Was de bessen bij thuis komst. Leg ze in een platte schaal in de vriezer zo voorkom je dat ze aan elkaar vriezen. Als ze bevroren zijn doe je ze bij elkaar in een diepvrieszakje of plastic bakje.

Consumeren

Je kan blauwe bessen beter niet samen met suiker eten, dit zorgt dat de gezonde eigenschappen opgeheven worden. Je kan de besje lekker in de yoghurt doen bij het ontbijt of als toetje. Ook in smoothies is het een zeer geliefd ingrediënt. Maar ook in een vruchtensalade of je eet het gewoon uit de hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *