Bewegen is gezond!

bewegen-gezondDat bewegen gezond is heeft u waarschijnlijk al vaker gehoord. Maar weet u eigenlijk wel waarom het zo gezond is en beweegt u zelf eigenlijk wel voldoende? Bekijk het hieronder en lees waarom u meer zou moeten bewegen!

Een bekende reden waarom bewegen goed is voor het lichaam is dat het overgewicht helpt te voorkomen en/of bestrijden. Beweging verhoogt de stofwisseling wat zich uit in een verhoogde vetafbraak waardoor u gewicht verliest.

Ook is beweging goed voor de gezondheid van uw lichaam. Zo is het erg goed voor het hart en de longen en kan het bepaalde gezondheidsproblemen zoals osteoporose, diabetes en kanker helpen voorkomen.

Maar wist u ook dat naast deze bekende redenen waarom beweging goed voor u is er ook nog andere redenen zijn? Zo is het zo dat bewegen stress, angst en depressie kan verminderen. Mensen die meer bewegen zitten over het algemeen lekkerder in hun vel. Bovendien is bewegen goed voor je sociale leven. Mensen bewegen vaak samen of maken contacten op bijvoorbeeld een sportvereniging.

Kortom bewegen is erg goed voor lichaam en geest en bovendien kan het u een hoop bezoeken aan ziekenhuizen, dokters en apotheken schelen wanneer u regelmatig beweegt.

Beweegt u genoeg?

De Nederlandse norm gezond bewegen is een norm die aangeeft hoeveel u zou moeten bewegen. U beweegt voldoende wanneer u minimaal 5 dagen in de week tenminste 30 minuten per dag matig intensief beweegt. Matig intensief bewegen wil zeggen dat de hartslag iets omhoog gaat en u iets sneller gaat ademhalen. Voorbeelden hiervan zijn fietsen en stevig wandelen.

Bent u jonger dan 18 jaar of heeft u de wens om af te vallen, dan is de Nederlandse norm bewegen minimaal 5 dagen in de week tenminste 60 minuten matig intensief bewegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *