Snel afvallen – ga de kou in!

KouuuHet is misschien nog iets te vroeg voor deze tip, maar wel handig om alvast te weten voordat het weer kouder wordt en de kachel weer aan gaat. Volgens de universiteit van Maastricht maakt kou namelijk slanker. Dit komt doordat bij kou je lichaam meer energie gebruikt.

Toename van vet gunstig voor de lijn?
Uit het onderzoek is gebleken dat bij langdurig verblijf in een koude omgeving het lichaam zowel meer energie gaat verbruiken als meer ‘bruin vet’ gaat aanmaken. Dit laatste lijkt niet erg voordelig wanneer je wilt afvallen maar niets is minder waar. Onderzoekers hebben ontdekt dat het bruine vet helpt het lichaam warm te houden door als brandstof te fungeren. Het zogenaamde ‘vette vet’ wordt opgeslagen als reserve in het lichaam, waardoor je dus dikker wordt terwijl bruin vet direct gebruikt wordt.

Zoek in de winter de kou op
Op basis van deze inzichten zou je dus kunnen stellen dat blootstelling aan kou kan bijdragen aan een gezond lichaamsgewicht. De vraag is of we hier in de winter op zitten te wachten. Wat je wel kunt doen is natuurlijk wat vaker naar buiten gaan in de winter. Lekker buiten sporten of een rondje wandelen, zo verbrandt je extra calorieën en heeft de temperatuur ook nog een extra positieve invloed op je lichaamsgewicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *