Afvallen is niet alleen minder eten, maar vooral anders eten.

Mensen die willen afvallen denken dat minder eten een goede manier van afvallen is. Dit is echter juist absoluut niet het geval. Door minder te eten gaat de metabolisme op een laag pitje staan, en komt het lichaam in een “spaar modus”. Wat wil deze spaar modus zeggen?De spaar modus van het lichaam zorgt ervoor dat het lichaam energie spaart. Het lichaam verbrand dan minder vet, zodat je het lichaam meer vet gaat opslaan, en een persoon dus minder afvalt. Ook heb je minder energie om te bewegen, en heb je minder motivatie om te gaan sporten en spiermassa te ontwikkelen, vet te verbranden en een soepel en lenig lichaam te ontwikkelen. Een fit, gespierd en soepel lichaam is in staat om snel en optimaal vet te verbranden. Hoe beter de conditie en spiermassa, hoe optimaler de vetverbranding.

Hier volgen methodes die naast sporten wel werken om de pondjes kwijt te raken.

Minder keuze, minder inname

Volgens een onderzoekers van de Carnell University gaan mensen meer eten als er meer maaltijd keuze op tafel staat.

De proefpersonen uit het onderzoek gingen minder eten zodra er eenpansgerechten werden opgediend. Als er combinatie gerechten werden opgediend werd er meer gegeten dan goed voor een mens is. Zet dus minder op tafel, en halveer de porties.

Vet verbranders

Een andere manier om de pondjes kwijt te raken, zijn de volgende voedingsmiddelen. Deze helpen het gewichtsverlies proces te versnellen, het honger gevoel te onderdrukken en het vetverbrandingsproces te simuleren.

 • Andijvie voor stampot
 • Cayennepeper voor in de soep of saus
 • Eieren als ontbijt
 • Kaneel voor stoofperen
 • Gember in een tussendoortje
 • Kikkererwten als groenten
 • Mango’s als tussendoortje
 • Olijfolie als vervaging van bakmargarine
 • Oolongthee als tussendoortje
 • Rucola als salade
 • Pijnboompitjes voor in de salade
 • Water als frisdrank vervaging
 • Zwarte Bessen als toetje of tussendoortje

Andijvie

Andijvie barst van vitamine K. Vitamine K remt vetweefsel groei. Dit is waarschijnlijk zo omdat voedingstoffen door vitamine K beter wordt opgenomen.

 

Cayennepeper
Wetenschappers aan de Oxford Brookes Universiteit onderzochten cayennepeper. Ze kwamen tot de conclusie dat cayenne vet sneller uit voeding verbrandt. In drie uur nadat je de spijsvertering het voedsel verwerkt heeft wordt de vetverbranding met 15-20 procent verhoogt. Ook wordt hongergevoel tussen maaltijden verlaagt.

 

Eieren

In eieren zitten veel proteïnes, die goed zijn voor de spieropbouw. Spieren bestaan namelijk uit proteïnes. Mensen met veel spiermassa hebben een betere vetverbranding. De spiermassa moet zich namelijk blijven manifesteren. Bak je s’ochtend een ei voor je ontbijt? De eetlust zal de rest van de dag erdoor geremd worden.

 

Gember
In gember zitten zuren die de maagenzymen activeren om de stofwisseling te verhogen met 20 procent. Gember verdunt ook het bloed en is cholesterol verlagend.

 

Kaneel
Het Amerikaanse Agricultural Research Service kwam er achter dat kaneel een ingrediënt bevat (genaamd MCHP), die vetcellen actiever laat reageren op insuline. Hierdoor gaat de stofwisseling 20 procent sneller.
Kikkererwten

Kikkererwten hebben een verzadigend en aanzienlijke remming van eetlust. Ze zijn een bron van eiwitten en oplosbare vezels.

 

Mango’s

Mango’s bevatten geen snel opneembare koolhydraten. De stoffen in de mango laten spiercellen glucose uit het bloed zuigen dat er geen glucose overblijft voor vetcellen.

 

Olijfolie

In de rust verbranden spieren vetten. Olijfolie bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren, welke vooral in de rust worden verbrand.
Oolongthee

Vetopname wordt door witte thee geremd. Witte thee stimuleert het energie verbruik ook.

 

Rucola

Door rucola wordt het energie verbruik van spiercellen enorm verhoogt. Dit komt omdat in rucola flavonoid kaempferol zit, welke de schildklier waarschijnlijk aanwakkert.

 

Pijnboompitten

Pijnboompitten bevatten stoffen die het lichaam stimuleert om eetlustremmende hormonen aan te maken.
Water
De spijsvertering heeft water nodig. Door elke dag minstens een liter water te drinken wordt de stofwisseling tot wel 30 procent verhoogt. Vooral koud water (onder de 5 graden), is het meest optimaal; het lichaam moet koud water eerst opwarmen zodat het kan worden opgenomen en daarbij verbrandt je extra energie.

 

Zwarte bessen

Vitamince C is nodig om vet te verbranden. 50 gram zwarte bessen bevatten de dagelijkse behoefte aan vitamine C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *